fredag 24. juli 2009

Svinene har landet... tollvesenet neste?

Så har det altså skjedd. Disse svinaktige virusene med det smektende navnet H1N1 (les: svineinfluensa) har kommet over riksgrensa, både via Svinesund og landets forskjellige flyplasser og havner. WHO har definert det som en "vanlig" sommerinfluensa som nå har status 6 (den høyeste) på pandemialarmnivå. Her i lilleputtnasjonen Norge har altså svinene landet - hysteriet er komplett. Til tross for betryggende ord og gjentatt informasjon om at influensa generelt sett er ufarlig for folk flest og at ja - noen KAN bli skikkelig syke og havne på sykehus og endatil i respirator av det. Men da som regel pga at de har andre helseplager som disponerer for komplikasjoner.

Min egen mamma og bror har visstnok følt seg litt svinete i det siste. Både mor og bror har forsåvidt overlevd uten å få griseører eller andre svinete trekk. Verre var det vel med legen på fastlegekontoret. Mamma bestilte nemlig time for å få seg noe hostesaft (hvorfor hun ikke bare tok en god støyt konjakk eller brandy kan man jo lure på). Resultatet ble da to meget hektiske kommuneleger som stakkars nok ikke har sett legeaction utover "Greys Anatomy" og "Privat praksis" på denne siden av århundreskiftet. Her ble altså munnbind utlevert og frua sendt hjem og måtte testes for H1N1. Og det kune ikke skje noen andre steder enn på sykehuset. Hvorfor skjønte verken hun eller sykehuset. Hun var jo bare litt snufsete.

Bygdelegene, som sikkert var godt gira, presterte å argumentere på følgende måte:

"For din egen sikkerhet, for vår sikkerhet og for bygdas sikkerhet må du testes. Dette er jo farlige greier tross alt. Det har de sagt på nyhetene..."

Jaja, så fikk de nå litt action. Og modern en lengre latterkrampe i et par dager. Ja, og et par munnbind på kjøpet. Makan til hysteri. Dette står å lese på Folkehelseinstituttet sine nettsider:

"Som ved vanlig sesoninfluensa kan diagnosen ny influensa A (H1N1) stilles klinisk, og det er nå ikke nødvendig med laboratoriebekreftelse av alle mistenkte tilfeller av ny influensa A (H1N1). Spesielt er det ikke nødvendig å teste personer med typiske symptomer og stor mulighet for å ha blitt utsatt for smitte, for eksempel reisende fra land med kjent smittespredning."

Og på godt norsk, for alle oss andre, så står det egentlig å lese; ro ned, ta livet med ro. Vi dør (med overhengende sannsynlighet) ikke av dette viruset heller.


Kanskje kommunedoktorene burde lest litt på direktiv fra eget direktorat? Og heller servert en knert med hostesaft?

Selvsagt fråtser jo media i influensanyheter, ispedt barnehagekjeklinga mellom Thor Hushovd og Mark Cavendish om hvem sin sykkel og snurrebass som er størst, nå om dagen. Dette er jo big news i en ellers så nyhetstom sommer. Forøvrig også en annen kuriositet. Jeg følger litt med på denne syklinga. Men jeg takler ikke å se på TV2, for de tørrjokker jo på denne kjeklinga. Derfor svitcher jeg over til Eurosport HD og ser på syklende mannebein i High Definition! Anbefales! Veldig!

Jeg håper jo selvsagt at disse tre -3- personene som ligger på sykehus og er alvorlig syke kommer seg raskt. Det er ikke det. Men hver eneste influensasesong er det folk som havner på sykehus pga influensakomplikasjoner. Det er faktisk ikke noen sensasjon. Langt der i fra. Derimot heller orkan i et tequilashotglass.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar